150 gr. nøtter 150 gr. mandler 300 gr. melis 3 egg 1 ss. hvetemel eller maizena 1 ts. bakepulver
Gul krem til fyll 4 eggeplommer 1 dl. fløte 125 gr. sukker 1 ts. vaniljesukker 150 gr. Meierismør
Mal nøtter og mandler Pisk eggedosis av egg og melis Ha i nøtter, mandler, mel/maizena og bakepulver Kaken skal stekes i rund, å godt smurt form. (24 cm i diameter) Ved 160 grader. Steketid ca. 50 minutter.
Gul krem: Tøm eggeplommene, sukker, fløte og vaniljesukker i en kjele. La det få et lite oppkok, ta den av plata. Ha i smør, avkjøles før du har den på kaka.
😉Dobbel porsjon til langpanna.
🙃
Besjar har sitt eget syltetøy i familien. Barnebarna elsker det.
1 kg bringebær 1 kg finhakkede jordbær 1 kg sukker 1 pose certo
😉
Småkoke i 15-20 minutter uten lokk
😎
Dajm-iskake: 3 eggehviter 2 dl sukker 50 g hakkede mandler
Krem: 2 store dajm 1/2 dl kaffe 3 dl fløte 3 eggeplommer 100 g sukker
Dajm-iskake: eggehviter og sukker piskes hvit, mandler blandes i. Kle formen med papir og smør det. stekes 1 time ved 160 grader Avkjøles i formen
Krem: Dajmen smeltes i kaffen ( svak varme) fløten piskes eggeplommene og sukker piskes Alt blandes sammen Hel kremen over kaka FRYSES
🤒
Mot hoste: 1 kg granskudd 800 g sukker
😲
Granskudd og sukker lagvis Stå i sola, vend om til sukkeret har smeltet. Stå i 4 uker Halvbland med 60 prosent eller 45 prosent sprit
1 spiseskje mot hoste.
😮
Det er ikke alltid lett å få til gode kjøttkaker.
1 kg kjøttdeig 5 ss hvetemel 3 ss potetmel 4 egg 1 ts bakepulver 4 dl vann 1 ss salt 1 ts pepper
Alt dette blandes sammen med mixer. De er kjempegode. LYKKE TIL!
Appelsinmarmelade: 2 kg appelsiner ca. 1/2 liter vann 2 poser certo blandes med 1 kg sukker
Småkoke under lokk i 1 1/2 time Ha i sukker og s certo som er blandet sammen. Koke opp 10-15 minutter
🤩
Nøttekake:
100 g mandler 100 g hasselnøtter 100 g valnøtter 80 g knust kavring 250 g sukker 4 egg 1 ts bakepulver
Egg og sukker røres godt. Tilsett nøtter, malt eller hakket. Blandes med kavring og bakepulver. Helles i godt smurt form. La den stå en halv time før steking. 30-35 min i 200 grader
Glasur: 1 pl revet sjokolade 1 ss smør 2 ss vann Varmes og smøres over kaken
Hodesylte: 1/2 grisehode 1 høne eller kanin Krydder: 1 pose aspikk 1 ts pepper 1 ts allehånde 1 ss salt 1 ts malt nellik
Grisehodet kokes i 2 timer og renses for kjøtt. ( ikke krydder) Høna eller kanin kokes i 1 time å renses ( ikke krydder)
Svoren fra grisehodetlegges i bunnen på pressen, så lag på lag med gris, høne og krydder som er ristet sammen. Så svor til slutt. kokes i 1 time i vannbad. Avkjøles. Viss du ikke har lyst til å bruke grisehode, kan du bruke knoke for eksempel. Lykke til!
😀
Kransekake
1 kg mandler 1 kg melis 8 eggehviter
Mal opp mandlene Bland i melis og eggehvite La deigen hvile. Gjerne fra den ene dagen til neste. Hvis du bruker kjøttkvern med stjernesprut å lager ringer, får du 3 kaker med 18 ringer. Stekes i 12 min. på 210 grader
Etter du er ferdig med å lage kransekaker: Ta eggeplommene Melis Malte mandler 1 ts. bakepulver
Bland dette til en fast masse. Melis og mandler etter behov hvor mange eggeplommer det er. Rull dem ut til små kuler. Sett dem på smurt brett, bruk gjerne en gaffel å trykk dem litt ned. Stekes i 12 minutter på 180 grader. Lykke til!!!! P.S mandler kan byttes ut med kokos.
1 kilo renskåret gjedde. 1/2 liter fløte 1/2 liter helmelk 5 ts. salt 2 ts pepper 5 ts. potetmel en løk 2 egg
Renskjær gjedda. Mal fisken to ganger i kvern. Ha i ingrediensene. Stek kakene, å nyt dem.
|